Bun venit

MENIU CATEGORII

Avem plăcerea de a vă invita la

A 21-a Conferință Europeană IAAH 2018 și a III-a Conferință Națională în domeniul sănătății adolescenților,

„Șanse egale de dezvoltare sănătoasă pentru toți adolescenții „

3 – 5 octombrie 2018, Chișinău Moldova

 

Această conferință este organizată de Asociația Obștească „Sănătate pentru Tineri” din Republica Moldova și Centrul Național de Resurse în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în colaborare cu Asociația Internațională pentru Sănătatea Adolescenților, în parteneriat cu Ministerul Sănătății,Muncii și Protecției sociale, Ministerul Educației, Științei și Culturii, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și EuTEACH, conferința fiind susținută de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, OMS, UNESCO Institutul pentru Tehnologii Informaționale în Educație (UNESCO IITE) și UNICEF.

Obiectivele principale:

– Aplicarea perspectivei de gen asupra promovării bunăstării și sănătății adolescenților.

– Facilitarea cooperarii intersectoriale în domeniul sănătății, educației și asistenței sociale.

– Sporirea participării tinerilor în promovarea sănătății și serviciilor de sănătate

 

Subiecte care vor fi abordate în cadrul acestei conferințe:

– Dezvoltarea pozitivă și programe eficiente de promovare a sănătății adolescenților

– Acces la servicii de sănătate corespunzătoare dezvoltării și vârstei și educație în sănătate (sexuală)

  • Servicii de îngrijire a sănătății pentru tineri și servicii de îngrijire a sănătății școlare integrate, intervenții de sensibilizare etc.
  • Deprinderi de viață comprehensive bazate pe educație (sexuală)

– Sănătate mentală

  • Violență, auto-vătămare și suicid etc.

– Sănătatea sexuală și reproductivă și relațiile

  • Tulburări de pubertate, HIV/ITS, sarcina la adolescente și avort în siguranță, probleme ginecologice și andrologice etc.

– Prevenirea și tratamentul bolilor cronice

  • Condiții cronice, Tulburări nutriționale, Medicamente experimentale
  • Simptome și tulburări funcționale,
  • Imunizare

– Factori determinanți ai sănătății adolescenților.

  • Stereotipuri de gen, social media, impactul migrației, creșterea părinților etc.

– Participarea adolescenților la promovarea sănătății și rolul voluntariatului.

 

Sperăm să reunim colegi din Europa de Est, Europa de Vest și Asia Centrală, și călătorii din alte părți ale lumii vor fi de asemenea bineveniți.

Această conferință va fi utilă tuturor profesioniștilor care lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea adolescenților, inclusiv profesioniștii din domeniul sănătății din toate disciplinele, psihologi, lucrătorii sociali, lucrătorii pentru tineret, profesori, lucrătorii în domeniul justiției pentru tineri, și personalul ONG-urilor.

Participarea tinerilor este esențială pentru conferință și încurajăm aplicările din partea tinerilor cu vârsta între 15 – 24 de ani pentru Forumul de Leadership. Participanții profesioniști ar trebui să ia în considerare să sponsorizeze un tânăr din țara lor pentru a participa la conferință împreună cu aceștia.

Detalii conferință:

Conferința va avea loc la Hotelul Radisson BLU din Chișinău, Republica Moldova https://www.radissonblu.com/ro/hotel-chisinau. Limbile de lucru ale conferinței vor fi engleza, româna și rusa.

Programul principal al Conferinței este planificat pentru 2 zile lucrătoare pe 4 și 5 octombrie, inclusiv sesiunile plenare, simpozioanele paralele, dezbaterile, sesiunile tematice de cercetare și Forumul de Leadership pentru Tineri. În 3 octombrie, echipele de la HFY (Sănătate pentru Tineret) și EuTEACH (Instruirea europeană în domeniul îngrijirii și sănătății adolescenților) vor găzdui ateliere interactive de formare a abilităților înainte de conferință.

Pentru mai multe informații contactați:
Galina Lesco, Natalia Gandrabur, Asociația Obștească ”Sănătate  pentru Tineri, CSPT ”Neovita”
(tel: 022 40 66 32; 022 46 37 28, email: conference2018@yk.md,  website: www.iaahconference2018moldova.yk.md,  www.yk.md )

back to top